Humenné s cieľom zmazať prehru 1:3 v Groningene a postúpiť do 2.kola

16.10.2008 Celý región

Humenné 16. októbra (TASR) - S mankom prehry 1:3 v prvom zápase Challenge Cupu v holanskom Groningene nastúpia v sobotu o 19.00 h na domácej palubovke volejbalisti Chemesu Humenné na odvetný súboj.
Prehra spred týždňa však bola mimoriadne tesná, Humenčania v troch neúspešných setoch prehrali minimálnym rozdielom a celkove získali len o dva body menej ako Holanďania (96:98).
Cieľ do odvety je teda pre slovenského majstra viac ako jednoznačný - vyhrať a postúpiť do 2. kola. Ak by to vyšlo, v ňom by sa zverenci trénera Richarda Vlkolinského stretli so španielskym tímom CAI Teruel. "V Holandsku sme v prvom zápase ani zďaleka nepredviedli to, čo sme schopní, " vyjadril sa pre TASR Richard Vlkolinský a pokračoval: "Vôbec sme sa ani len nepriblížili k tomu, čo sme doteraz produkovali v MELke. Hráči urobili v priebehu zápasu mimoriadne veľa chýb. Tie musíme v domácej odvete odstrániť a keď sa nám to podarí, som presvedčený, že vyhráme a postúpime. Nič iné ani neberiem. Tým nechcem povedať, že Groningen je slabé mužstvo, naopak, má svoju kvalitu. "
Tréner Humenného uviedol, že hráči Groningenu vedia hrať veľmi variabilne, že vedia zareagovať na hru súpera. "My sme sa na niečo pripravili a oni zahrali niečo úplne iné. V tom bola ich silná stránka, nehrajú monotónne, všetko je podporené aj kvalitným koučingom, " zdôraznil R. Vlkolinský.
V príprave na odvetu má v tíme menšie zdravoptné problémy. Marek Pollák sa po zranení len vracia, Vladimír Kríž kvôli zamestnaniu netrénuje tak, ako by chcel, a opuch kolena má druhý nahrávač Lukáš Sabol.
Odvetu v Humennom budú pískať Stanisic (Švajč. ) a Klehr (Poľ. ).
 

Vyberte región